Póthaj rendelés +36 30 526 5672

Amit a póthajakról és a hajhosszabbításról tudni akartál

írta Peter Juhasz ekkor January 26, 2020

Az emberi haj lassan nő, minősége és gondozottsága tükrözi viselője személyiségét és ápoltságát, továbbá szaporodási potenciálját (ez leginkább a fiatalok körében lehet számottevő). Ezzel szemben a kelet afrikai maszáj kultúrában a nőket rövid hajjal vagy kopaszon tartják vonzónak.

A hajhossz mérését centiméterben a fej búbjától (a fej legmagasabb pontjától) mérjük a hát felé egészen a haj végéig. Egy átlagos ember haja 2 év alatt lesz vállig érő és a maximális hossz, melyet normális esetben elérhet, az 70 és 80 centiméter közé tehető.

Persze nem mindenki szeretne éveket várni, hogy vállig vagy derékig érő haja legyen, nekik javaslom a hajhosszabbítást, mint módszert. A hajhosszabbítás több technikával történhet, melyeket lejjebb megpróbálok Neked bemutatni.

Napjainkban sokféle hajhosszabbítási módszerrel találkozunk a piacon, de az egyszerűség kedvéért a két fő alkalmazási móddal foglalkozunk: a tincsenkénti hajhosszabbítással és a hajfelvarrással.

A tincsenkénti hajhosszabbítás

A tincsenkénti hajhosszabbítás alkalmával apró tincsekre összefogott póthajat (körülbelül 120-150 tincset) illesztenek a saját hajhoz. Több módszerrel végzik ezt a technikát, általában keratinos hőillesztéssel vagy mikrogyűrűzéssel, de használnak ragasztót és van aki csomózza a hajat. Ezek a módszerek általában idegen anyag bevonásának a segítségével működnek (kivéve a csomózást). A két legszívesebben alkalmazott eljárás a keratinos hőillesztés és a mikró gyűrűzés.

A keratinos hőillesztés alkalmával hő hatására (150-180 celsius) olvadó keratin alapú ragasztó anyaggal bevont tincseket illesztenek a saját hajhoz. Régebben a legelterjedtebb a rúd gyantás megoldás volt, de ezt napjainkra felváltotta a kristálykeratin, mely kevésbé károsítja a saját hajunkat és könnyebb a leszedése is. Továbbá a kristálykeratinnal felrakott hajak nem hullanak, így elkerülve a drága tincsek elvesztését. A kristálykeratinnal illesztett póthajak kényelmesek és felrakás után szinte azonnal a magunkénak érezzük.

A mikró gyűrűvel történő hajhosszabbítás egyszerűbb és nem teszi ki hajunkat magas hővel való érintkezésnek. A tincseket egy alumínium gyűrű segítségével erősítik a saját hajhoz. A gyűrűk között is többfélét találunk. Van menetes és szilikonos. A menetes mikrogyűrű nem könnyen, de kárt tehet a hajunkban, ha azt nem szakember illeszti a hajunkhoz. Javasoljuk inkább a szilikonos mikrogyűrű használatát, mely ugyanolyan hatékony, mégis kisebb a károsodás kockázata.

Fontos megjegyeznünk, hogy a hőillesztéseshajhosszabbítás közben maximum 180 celiusfokos hőhatás nem károsítja a hajat, így minden félelem nélkül választhatjuk!

Jó haj, rossz haj – Mi a mérvadó?

Sokféle származású póthajjal (európai, indiai, ázsiai, stb.) és számos illesztési módszerrel találkozhatunk a piacon, de az egyetlen, ami számít az a póthaj minősége. Ha a minősége nem megfelelő, póthajunk ronda lesz és rövid élettartamú.

Silány  – Bármi, ami szintetikus

Vásároljon szintetikus hajat, ha úgy akar kinézni, mintha egy felaprított műanyagzacskó ragadt volna a fejére. A szintetikus alapvetően műanyagot jelent és általában 20 centiméter magas műanyag hölgyek hordják. (Barbienak hívják őket) Aszintetikus haj egyenlő egy nagy rasztával, de ez egy másik történet…

Jó – festett haj

Ez a haj leginkább Kínából származik, megtalálható sötétebb és világosabb árnyalatban is a piacon. Néhányuk nem teljesen egyenes, mintegy természetesen hullámosak. A festett haj, melyet a legtöbbször használnak hajhosszabbításhoz. Jól néz ki, akár 3-6 hónapig is hordható, amennyiben megfelelően ápoljuk és vigyázunk rá. Nagyon fontos, hogy a megvásárolt haj remy, azaz egyező szálirányú legyen!

Ha festett hajat vásárol fontos, hogy a megfelelő színű póthajat válassza, mert a festett hajak színe nem változtatható a vegyszeres kezelések miatt. Sokan a monitoron látható színek alapján választanak, ez több esetben is okozott már csalódást. Javaslom, hogy előre festett póthaj vásárlása esetén kérjen az eladótól pontos színkódot.

Amennyiben melírozott hajat vásárol, figyeljen rá, hogy a tresszelt fonatok színe passzoljon a hajakéval.

A legjobb – Nyers/szűz hajak

Most, hogy meghoztam a kedvét a hajvásárláshoz, lássuk, mi az amiért érdemes a nyers hajat előtérbe helyezni, ha az ember póthaj vásárlásra adja a fejét.

A legkeresettebb póthaj típus az európai haj, ezekhez a gyönyörű és egészséges copfokhoz nagyon nehéz hozzájutni, mert kizárólag nagytételben lehet őket jó minőségben beszerezni. Partnereink kizárólag a puha és egészséges, fiatal hölgyektől származó copfokat választják ki nekünk, így tudjuk garantálni póthajaink kiváló minőségét hosszú távon is.

Indiából havonta több tonna hajat exportálnak a világ számos részére. A hindu vallás követői naponta 1 tonna hajat áldoznak India legnagyobb templomában. Az indiai emberek genetikai állománya nagyon hasonlít az európai emberéhez, így náluk is megtalálható vékony és vastagszálú, egyenes, hullámos és göndör haj. Az már külön kiváltság, hogy a Hindu templomok szerzetesei a hajból befolyt összegekből támogatják a templomot és híveiket, így létrejött egy úgynevezett win-win egyezmény köztük és a globális hajfeldolgozó ipar között. Ők kiváló minőségű, festetlen (Indiában nem sokan használnak vegyszereket a hajuk ápolásához), frissen vágott, hosszú élettartamú hajakat kínálnak, cserébe megfelelő mennyiségű pénzt kapnak, mellyel támogatják a templomot.

A másik (kisebb) forrás Brazília, ahol a szegényebb területeken begyűjtött (megvásárolt) copfokat értékesítik nagyrészt az Egyesült Államokba (mivel közel van és hatalmas a célpiac). Itt Európában nem sűrűn találkozhatunk ezzel a hajjal, mert nem exportálnak akkora mennyiséget, mint Indiából és az Amerikai piac elszippantja előlünk. Érdemes Spanyol hajként keresni a piacon, mert sok Spanyol kereskedő árulja a Brazil hajat “Spanyol”-nak, így az Európai kis és nagykereskedők is Spanyolnak fogják tovább adni.

Nem véletlenül hagytam az ázsiai hajat utolsónak, mert ez az a hajtípus, amit a legritkábban keresnek póthaj alapanyagként, de annál többen hordanak a tudtukon kívül. Itt Magyarországon az ázsiai haj kultusza és a kialakított morál igencsak alábecsüli ezt a kiváló alapanyagot.

Hogy honnan ered ez a fatális félreértés? A válasz egyszerű: Kínából. A póthaj 10-20 évvel ezelőtt még nem volt ennyire felkapott, de a paróka annál inkább. Sok kínai iparos gyárt a mai napig egyszer használatos parókákat és mint mindíg ők voltak az elsők, akik felfedezték, hogy a póthaj gyártásban mekkora üzleti potenciál van. Így elkezdték a piacra önteni jól megszokott fordított szálirányos és szintetikus hajakat hajhosszabbítási alapanyagként. Ezt a pocsék minőségű póthajat a magyarországi kereskedők természetesen “ázsiai” hajként kezdték értékesíteni. Ezzel a vásárlók beskatulyázták az “ázsiai” jelzővel ellátott póthajakat egy silány minőségű alapanyagként.

Napjainkra ezek a non-remy hajak egyre inkább szorulnak ki a piacról, de nem árt megbízható helyről beszerezni a póthajakat. Válasszunk olyan hajkereskedést, ahol vállalnak garanciát a póthajakra!

Hajfelvarrás

A tresszelt hajakat két módon lehet illeszteni a saját hajunkhoz. Hajfelvarrással vagy csatokkal. Régen a tresszelt sorok általában fel lettek varrva a saját hajunkra, ezt egy a saját hajunkból lefont sorra lehet felhelyezni tűvel és cérnával. A másik, olcsóbb, gyorsabb, kényelmesebb és higiénikusabb megoldás a csatos póthajak használata. A csatos póthaj nem újdonság, de mostanában kezd elterjedni és erősen kezdi kiszorítani a hagyományos hajfelvarrást.

Tresszelt hajak – Kézzel vagy géppel tresszelt?

Mi az a tresszelés? A tresszsorban elkészített póthajak a tövüknél fel vannak fűzve cérnára és szabadon lógnak egy sorban levarrva. A tresszsorok lehetnek kézzel vagy géppel tresszeltek. Mindkét tresszelési megoldás ugyanolyan jó! Sőt, a kézzel tresszelttresszsorokat végül géppel is leszokták varrni, hogy ne hulljanak. Így elmondhatjuk, hogy mindkét megoldáshoz használnak gépet.

A géppel tresszelt sorokat általában egy hosszú sorban lehet megvásárolni, majd méretre vágni és újból levarrni, hogy ne hulljon.

A kézzel tresszelt sorok előre meghatározott méretek alapján vannak elkészítve, egyénileg kialakított tresszsor hosszúságokkal. Ezt a műveletet hajfeldolgozó szakemberek és paróka készítők képesek elvégezni.

Hogyan fogok kinézni hajhosszabbítás után?

Egy jól elkészített és megfelelően illesztett póthaj nagy boldogságot tud okozni a viselőjének. Az emberek felfigyelnek Önre, hiszen a megjelenése egyik meghatározó eleme a hajviselete.

Ha póthajat hord, íme néhány tipp, hogy az sokáig szép és egészséges maradjon:

1. Mosd meg, kondicionáld és hidratáld a hajad 2-3 naponta. A póthaj nem képes az önzsírosodásra úgy mint a saját hajunk, így sokkal több ápolást és törődést igényel. Ha nem foglalkozol a póthajad ápolásával, az töredezni fog. Javasolom, hogy a póthajjal együtt szerezz be egy jó hidratálót is.
2. Kezeld a póthajat nagyon óvatosan! Nem fog visszanőni, ha kitéped a fésűvel, megégeted a hajvasalóval, vagy tönkreteszed vegyszerek használatával. Bánj velük óvatosan -nem kevés pénz a jó minőségű póthaj, ne legyél a saját pénztárcád ellensége.
3. Mindig fésüld át a hajat mosás és elalvás előtt. Lentről felfelé, óvatosan haladj a fésüléssel, így megkönnyíted a dolgod és nem hagysz benne csomókat.
4. Két felrakás között alaposan mosd meg a saját hajad és hagys pihentetni pár napot. Rögtön leszedés után érdemes megmosni és várni legalább 2 napot a felrakással.

Mi lesz ezután?

A póthajadat 6-10 hetente fogja leszedni a hajhosszabbító, és újra felrakni. Ez idő alatt a saját hajad 4-6 centimétert növekszik, ezért szükséges a póthaj újra illesztése.

Hozzászólások

Kérjük vedd tudomásul: a hozzászólások elfogadásra szorulnak, mielőtt publákáljuk őket


VISSZA A TETEJÉRE
.quantity-breaks-now-cart-total {font-weight:bold; display:block; margin-top: 5px;} .additional-notes{text-align:right;background-color: #FFFF4D;} .quantity-breaks-now-wrapper{ margin-top:20px; } .quantity-breaks-now-wrapper table tr:first-child td, .quantity-breaks-now-wrapper h4 { font-weight:bold; } .quantity-breaks-now-cart-item-line-price .original_price { display: block; text-decoration: line-through; } .quantity-breaks-now-cart-item-price, .quantity-breaks-now-cart-total, .quantity-breaks-now-cart-item-line-price .discounted_price { display: block; font-weight: bold; } .quantity-breaks-now-cart-item-success-notes, .quantity-breaks-now-cart-item-upsell-notes { display: block; font-weight:bold; color: #0078bd; font-size: 100%; } .quantity-breaks-now-cart-items-success-notes a, .quantity-breaks-now-cart-item-upsell-notes a { color: #0078bd; } .quantity-breaks-now-messages{ display:block; } #quantity-breaks-now-discount-item{ font-size:70%; padding-top: 5px; padding-bottom: 5px; } #quantity-breaks-now-summary-item{ font-size:70%; padding-top: 5px; padding-bottom: 5px; } .summary-line-note{ padding-right: 10px; } .summary-line-discount{ color: #0078bd; } input#quantity-breaks-now-discount-code{ max-width:200px; display:inline-block; font-size:12px; } button#apply-quantity-breaks-now-discount{ display:inline-block; max-width:200px; font-size:12px; } .quantity-breaks-now-price .quantity-breaks-now-regular{ width:100%; } .discount-applies-true .quantity-breaks-now-price .quantity-breaks-now-sale{ text-decoration: line-through; width:100%; } button.add-quantity-breaks-now-bundle{ cursor: pointer; } .qb-discounted-subtotal{font-weight:bold;margin-left:20px;display:inline-block;font-size: 1.3em;} .qb-original-subtotal{text-decoration: line-through;display:inline-block;} .qb-min-cart-warnings, .qb-next-tier-offers{ display: block; font-size: .8em; width: 300px; background-color: #ffff5e; padding: 5px; text-align: center; color: black; } .text-center .qb-min-cart-warnings, .text-center .qb-next-tier-offers, .text-center .qb-discount-code-log, .text-center .qb-discount-log{ margin:0 auto; } .text-right .qb-min-cart-warnings, .text-right .qb-next-tier-offers, .text-right .qb-discount-code-log, .text-right .qb-discount-log{ margin-left: calc(100% - 300px); } .qb-discount-code-log, .qb-discount-log{ font-size: 0.8em !important; text-align: center; width: 300px; margin-top: 10px; margin-bottom: 10px; } .qb-invalid-discount-code { display: block; text-align: left; font-size: 0.8em; color: #ea5353; font-weight: bold; } .qb-product-name{font-weight:bold;} /** Discount Table START **/ body .quantity-breaks-now-wrapper #table-type, body .quantity-breaks-now-wrapper #default-type { border-collapse: separate !important; } body .quantity-breaks-now-discount-table th, body .quantity-breaks-now-discount-table td { border: none; } /** Discount Table END **/ .qb-discount-code-tag { background-color: #637381; color: #fff; display: inline-block; padding-left: 8px; padding-right: 8px; float: left; text-align: center; margin-top: 3px; /** margin-left: 50px; **/ visibility: hidden; } .qb-discount-code-tag:before { display: inline-block; content: "\00d7"; cursor: pointer; } .qb-discount-code-error { border: 2px solid #ea5353; } .apply-discount-code { padding: 11px 20px; background-color: #637381; border: 1px solid #ddd; color: white; margin-left: -7px; width: 29%; font-weight: 600; } .discount-code-wrapper input[type=text] { vertical-align: middle; margin: 5px 10px 5px 0; padding: 10px; background-color: #fff; border: 1px solid #ddd; width: 67%; } .qb-discount-code-inputs { width: 110%; display: flex; flex-flow: row wrap; align-items: center; /** margin-left: calc(100% - 300px) !important; **/ } .discount-code-wrapper { width: 350px; margin-left: calc(100% - 350px) !important; } /* DRAWER CSS */ #ajaxifyCart .qb-min-cart-warnings, #ajaxifyCart .qb-next-tier-offers, #ajaxifyCart .qb-discount-log, #ajaxifyCart .qb-discount-code-log, .drawer .qb-min-cart-warnings, .drawer .qb-next-tier-offers, .drawer .qb-discount-log { width:300px; } #CartDrawer .qb-min-cart-warnings, #CartDrawer .qb-next-tier-offers, #CartDrawer .qb-discount-log{ font-size:12px; } #CartDrawer .ajaxcart__footer{ height: 50%; overflow-y: auto; overflow-x: hidden; width: 400px; padding: 30px; left: 0px; } @media only screen and (max-width: 590px) { body #CartDrawer #CartContainer .qb-min-cart-warnings, body #CartDrawer #CartContainer .qb-next-tier-offers, body #CartDrawer #CartContainer .qb-discount-log{ width:240px; margin-left: calc(100% - 240px); } } #CartDrawer button.qb-net-order-button, #CartDrawer input.qb-net-order-button{font-size: 12px;} #CartDrawer div.ajaxcart__subtotal{text-align:center;} .qb-line-item-original-price { text-decoration: line-through; } .qb-line-item-discounted-price { font-size: 1.2em; margin-left: 8px; }