Póthaj rendelés +36 30 526 5672

A hajnövekedés gyorsítása

írta Peter Juhasz ekkor February 10, 2020

A hajadnak csak alapvető dolgokra van szüksége, hogy hosszú és egészséges legyen.

Az alábbi cikkben végigvesszük azokat az "apróságokat", melyek együttes hatásával a haj nem csak egészséges és erős lesz, hanem elképesztően gyorsan fog növekedni.

Mi kell a hajadnak a növekedéshez?

Megmutatom Neked azt a 4 alapvető praktikát, melyek együttes gyakorlásával (naponta max. 5 perc) a hajad elképesztő gyorsasággal kezd majd növekedni és dúsulni.

Az erős és hosszú haj sokak célja, de a legtöbben rosszul vágnak bele a növesztésbe, mert egy túl bonyolult és drága megoldást választanak, mely sok időbe telik.

Ez sokkal inkább álmodozás, mint egy valós terv, és ennek nem kéne így lennie.

Az itt felsorolt hajnövesztési metódusok mind tesztelve lettek az elmúlt 2 év során, ami alatt több, mint 300 embernek segítettem elindulni a hajnövesztés útján, illetve
pár ember (köztük a párom) hajnövesztését folyamatosan nyomon követtem személyesen is.

A közös munka folyamán rengeteg tapasztalatot szereztem, és biztosan mondhatom, hogy kevés pénzből is meg lehet valósítani, és hogyan érdemes belevágnod.

Hidd el, amiket itt le fogok írni neked, az már egy erősen megválogatott lista a bevált módszerekről, mind valós és működőképes. Egy konkrét tervet kapsz tőlem pontos útmutatással, amit ha betartasz és becsületesen végigcsinálod, biztos lehetsz a sikerben! 

Gondolj a hajadra úgy, mint egy facsemetére.

Az ültetés lépései:

 1. a talaj előkészítése

 2. a sérült gyökerek visszametszése

 3. öntözés

 4. táplálás

1. "A talaj előkészítése"

A legtöbb ember számára fontos a haja. Mégis sokuk szerint a
hajápoláshoz elég pár naponta megmosni és valamivel bepakolni, hogy
egészséges legyen. Az egészséges haj lehet tiszta és fényesen csillogó,
de nem ettől lesz dús és hosszú.

A hajad egészsége a bőrödnél kezdődik. A kettő kölcsönhatásban van egymással. Ha az egyik nem megfelelően “működik”, az kihatással van a másik állapotára. Ha nem jó a talaj, a növények sem tudnak szép nagyra és egészségesre nőni.

A fejbőr állapota létfontosságú a hajad minősége és élethossza szempontjából. Márpedig a hajad élettartama fontos, ha hosszúra szeretnéd növeszteni, ezért elsődleges, hogy a szokásosnál nagyobb figyelmet szentelj a fejbőröd egészségének.

Kérlek most felejtsd el az összes agyzsugorító sampon-, hajápoló-, hajfényesítő-, hajpakolás reklámot, amit a TV-ben láttál!

Az egyik leg-alapvetőbb tényező a fejbőr jó egészségéhez a kiegyensúlyozott PH érték fenntartása. Ehhez csupán egy PH semleges samponra lesz szükséged, semmi másra.

4 könnyű lépés a hosszú hajért

Olvashattad, hogy “az ültetés lépései” egy elv, amire könnyen vissza fogsz emlékezni akár egy év múlva is. Az első és legfontosabb lépés ezután, hogy PH semleges samponra váltasz.

Kifejezetten javaslom a DM saját márkás termékét, mely ár/ érték arányban a legjobb a piacon. (ez nem promóció)

Képtalálat a következőre: „dm ph semleges sampon”


Magyarországon sokan azt gondolják, a szép haj drága és nehezen elérhető. Ez akkor igaz, ha valaki nem elég körültekintő, és nincs meg a szükséges tudása.

Biztosíthatlak róla, hogy az elmúlt években számtalan embernek sikerült nagyon minimális anyagi befektetéssel is gyönyörű és hosszú hajat növesztenie!

2. "A sérült gyökerek visszametszése"

A hajhagymáid ciklikusan élnek, néha kicsit gyengébbek, néha pedig sokkal erősebben kapaszkodnak. Ha egy hajmosás után a szokásosnál kicsit több
hajat szedsz össze a lefolyóból és a fésűből, nem kell azonnal kétségbeesni.

Ez így van rendjén.

Egy átlagos ember fején körülbelül 150.000 hajszál található, közülök az összes a saját szőrtüszőjével (hajhagymával) csatlakozik a fejbőrödhöz.

Minden egyes szőrtüsző önmagában egy egyedi anatómiai egységet alkot és különböző fázisú ciklusokban növeszti a hajadat. Ebben most részletesebben nem fogok elmerülni, de a legfontosabb, hogy a növekedéshez tápanyagokra van szüksége a szőrtüszőnek, ezt elsősorban a megfelelő vérellátással tudod biztosítani.

Vérbőséget kell okoznod a fejbőrödön!

A hajhagymáid vérellátását lehetőséged van felturbózni egy kis masszázzsal. Nem kell megijedni a saját fejedtől, nyugodtan hozzáérhetsz akár kicsit határozattabban is. Ami kihullik, az kihullott volna anélkül is, hogy egy ujjal is hozzáérsz.

Dőlj le a kanapéra egy percre, polcold fel a lábaidat és jó alaposan dörzsöld át a fejedet a hajszálak tövénél. Ha valaki más csinálja neked, az még komfortosabb érzéssel fog eltölteni. Lényeg, hogy a mozdulatok legyenek határozottak, okozz egy kis vérbőséget magadnak!

3. "Az öntözés"

Talán nem ér hidegzuhanyként, de az öntözés alatt nem arra gondolok, hogy
hetente locsold meg vagy permetezd a hajad friss vízzel.

Inni, inni, inni...
A vízhiány szinte bármilyen probléma formájában megmutatkozhat: ha nem iszunk eleget, egy idő után azt vehetjük észre, hogy sokkal hamarabb elfáradunk, nem tudunk koncentrálni, gyakran fáj a fejünk, rossz az emésztésünk, kiszárad és viszket a bőrünk.

Ha a test kevesebb vizet kap, mint amennyit felhasznál, egyes funkciók működéséhez nem áll rendelkezésre elég folyadék, így a szervek komolyan károsodhatnak, vagy akár le is állhatnak. Ennek számtalan tünete lehet – az egyik a hajhullás.

Amikor a szervezeted szomjúsággal jelzi a dehidratáltságot, már rég innod kellett volna. Ha kell, állíts magadnak a telefonodon egy emlékeztetőt minden napra óránként és igyál meg 2dl vizet.

Tipp: minden reggel vegyél magadhoz egy 1,5 literes ásvány vizet és legyen az a cél, hogy délután 4-ig fogyjon el. Lehetőleg több, egyenlő részletben. Az sem gond, ha folyamatosan kortyolgatod.

vízivás hatása a hajra

4. "A táplálás"


Ha egy ember megfelelően táplálkozik, akkor nincs szüksége táplálkozás kiegészítőre.

Ideális esetben a vitamin gyártó cégek mind csődbe mennének.

Ennek ellenére napjaink egyik legnagyobb üzlete a vitaminok és egyéb táplálékkiegészítők piacában rejlik. Ez azt jelenti, hogy az emberek egyre
helytelenebbül táplálkoznak. Ha a szervezetnek valamire szüksége van, agyunk jelzi, hogy az adott nyomelemet tartalmazó élelmiszert azonnal kezdjük el fogyasztani. Egyszerűen, de nem ékesszólóan úgy mondanám, hogy “megkívántatja”.

A hajad gyorsabb és egészségesebb növesztéséhez Biotinra lesz szükséged.

Biotin tartalmú élelmiszerek:

 1. Máj és egyéb húsok
 2. Tojássárgája
 3. Élesztő
 4. Diófélék és magvak
 5. Lazac
 6. Tejtermékek
 7. Avokádó
 8. Édesburgonya
 9. Karfiol

ha részletesebben szeretnél olvasni a biotin tartalmú élelmiszerekről, kattints ide

Tudom, hogy szeretnél "gyors győzelmet", tehát érezni akarod, hogy kifizetődnek az erőfeszítéseid és örülnél, ha holnap reggel a tükörbe nézve 20 centivel hosszabb lenne a hajad.

Muszáj hosszú távon gondolkoznod!

Azt javaslom, csinálj fotót ma a hajadról és egy éven keresztül minden hónapban.

És igyál rengeteget! :)

Ha szeretnéd megosztani valakivel a tapasztalataidat, kell egy kis inspiráció vagy kérdésed merült fel a hajnövesztéssel kapcsolatban, csatlakozz a hajnövesztős Facebook csoportunkhoz:

Hair Growth Together

Várunk téged is sok szeretettel! :)

Sok sikert kívánok a hajnövesztéshez!

Hozzászólások

Kérjük vedd tudomásul: a hozzászólások elfogadásra szorulnak, mielőtt publákáljuk őket


VISSZA A TETEJÉRE
.quantity-breaks-now-cart-total {font-weight:bold; display:block; margin-top: 5px;} .additional-notes{text-align:right;background-color: #FFFF4D;} .quantity-breaks-now-wrapper{ margin-top:20px; } .quantity-breaks-now-wrapper table tr:first-child td, .quantity-breaks-now-wrapper h4 { font-weight:bold; } .quantity-breaks-now-cart-item-line-price .original_price { display: block; text-decoration: line-through; } .quantity-breaks-now-cart-item-price, .quantity-breaks-now-cart-total, .quantity-breaks-now-cart-item-line-price .discounted_price { display: block; font-weight: bold; } .quantity-breaks-now-cart-item-success-notes, .quantity-breaks-now-cart-item-upsell-notes { display: block; font-weight:bold; color: #0078bd; font-size: 100%; } .quantity-breaks-now-cart-items-success-notes a, .quantity-breaks-now-cart-item-upsell-notes a { color: #0078bd; } .quantity-breaks-now-messages{ display:block; } #quantity-breaks-now-discount-item{ font-size:70%; padding-top: 5px; padding-bottom: 5px; } #quantity-breaks-now-summary-item{ font-size:70%; padding-top: 5px; padding-bottom: 5px; } .summary-line-note{ padding-right: 10px; } .summary-line-discount{ color: #0078bd; } input#quantity-breaks-now-discount-code{ max-width:200px; display:inline-block; font-size:12px; } button#apply-quantity-breaks-now-discount{ display:inline-block; max-width:200px; font-size:12px; } .quantity-breaks-now-price .quantity-breaks-now-regular{ width:100%; } .discount-applies-true .quantity-breaks-now-price .quantity-breaks-now-sale{ text-decoration: line-through; width:100%; } button.add-quantity-breaks-now-bundle{ cursor: pointer; } .qb-discounted-subtotal{font-weight:bold;margin-left:20px;display:inline-block;font-size: 1.3em;} .qb-original-subtotal{text-decoration: line-through;display:inline-block;} .qb-min-cart-warnings, .qb-next-tier-offers{ display: block; font-size: .8em; width: 300px; background-color: #ffff5e; padding: 5px; text-align: center; color: black; } .text-center .qb-min-cart-warnings, .text-center .qb-next-tier-offers, .text-center .qb-discount-code-log, .text-center .qb-discount-log{ margin:0 auto; } .text-right .qb-min-cart-warnings, .text-right .qb-next-tier-offers, .text-right .qb-discount-code-log, .text-right .qb-discount-log{ margin-left: calc(100% - 300px); } .qb-discount-code-log, .qb-discount-log{ font-size: 0.8em !important; text-align: center; width: 300px; margin-top: 10px; margin-bottom: 10px; } .qb-invalid-discount-code { display: block; text-align: left; font-size: 0.8em; color: #ea5353; font-weight: bold; } .qb-product-name{font-weight:bold;} /** Discount Table START **/ body .quantity-breaks-now-wrapper #table-type, body .quantity-breaks-now-wrapper #default-type { border-collapse: separate !important; } body .quantity-breaks-now-discount-table th, body .quantity-breaks-now-discount-table td { border: none; } /** Discount Table END **/ .qb-discount-code-tag { background-color: #637381; color: #fff; display: inline-block; padding-left: 8px; padding-right: 8px; float: left; text-align: center; margin-top: 3px; /** margin-left: 50px; **/ visibility: hidden; } .qb-discount-code-tag:before { display: inline-block; content: "\00d7"; cursor: pointer; } .qb-discount-code-error { border: 2px solid #ea5353; } .apply-discount-code { padding: 11px 20px; background-color: #637381; border: 1px solid #ddd; color: white; margin-left: -7px; width: 29%; font-weight: 600; } .discount-code-wrapper input[type=text] { vertical-align: middle; margin: 5px 10px 5px 0; padding: 10px; background-color: #fff; border: 1px solid #ddd; width: 67%; } .qb-discount-code-inputs { width: 110%; display: flex; flex-flow: row wrap; align-items: center; /** margin-left: calc(100% - 300px) !important; **/ } .discount-code-wrapper { width: 350px; margin-left: calc(100% - 350px) !important; } /* DRAWER CSS */ #ajaxifyCart .qb-min-cart-warnings, #ajaxifyCart .qb-next-tier-offers, #ajaxifyCart .qb-discount-log, #ajaxifyCart .qb-discount-code-log, .drawer .qb-min-cart-warnings, .drawer .qb-next-tier-offers, .drawer .qb-discount-log { width:300px; } #CartDrawer .qb-min-cart-warnings, #CartDrawer .qb-next-tier-offers, #CartDrawer .qb-discount-log{ font-size:12px; } #CartDrawer .ajaxcart__footer{ height: 50%; overflow-y: auto; overflow-x: hidden; width: 400px; padding: 30px; left: 0px; } @media only screen and (max-width: 590px) { body #CartDrawer #CartContainer .qb-min-cart-warnings, body #CartDrawer #CartContainer .qb-next-tier-offers, body #CartDrawer #CartContainer .qb-discount-log{ width:240px; margin-left: calc(100% - 240px); } } #CartDrawer button.qb-net-order-button, #CartDrawer input.qb-net-order-button{font-size: 12px;} #CartDrawer div.ajaxcart__subtotal{text-align:center;} .qb-line-item-original-price { text-decoration: line-through; } .qb-line-item-discounted-price { font-size: 1.2em; margin-left: 8px; }